Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis

Wat levert een AEG wasmachine met een zuinig energielabel op?

Wat levert een AEG wasmachine met een zuinig energielabel op?

Door: redactie@wasmachines.nl | 6 augustus 2015 00:00

De wasmachines van AEG staan bekend om hun zuinige energielabels, maar wat levert een investering daarin eigenlijk op? De meest zuinige machines van dit moment hebben een A+++-50% energielabel. Dat betekent dat de machine 50% minder energie verbruikt, dan wat er nodig is om 30% zuiniger te wassen dan met een A-label. AEG gaat bij de berekening van de besparingen uit van 200 wasbeurten per jaar, op basis van 8kg wasgoed.

Eenvoudig tot €200 besparen

Het is met een zuinige wasmachine van AEG heel gemakkelijk om tot €200 per jaar te besparen. Een A+ energielabel levert bijvoorbeeld een besparing op van €67 per jaar, met een A++ wasmachine verdubbelt dat naar €135 per jaar. Een A+++ wasmachine doet daar nog een schep bovenop en levert €202 voordeel per jaar op. Het zijn de A+++-10% wasmachines en A+++-20% wasmachine die er net als de meest zuinige A+++-50% wasmachines voor zorgen dat het mogelijk is om nog veel meer te besparen.

Maximale besparing van €536 per jaar

Een wasmachine die 10% zuiniger is dan het A+++ label zorgt voor een besparing van €270 per jaar, met 20% minder verbruik kunt u €335 per jaar overhouden. De grootste besparing realiseert u met een wasmachine met een A+++-50% energielabel. In dat geval zorgt de AEG wasmachine ervoor dat u tot €536 per jaar aan energiekosten kunt besparen. De wasmachine verdient zichzelf gemakkelijk terug, waardoor het de moeite waard is om te investeren in een wasmachine die zuinig omgaat met zowel het water als de energie om dit te verwarmen.

Hoofdredacteur Wasmachines.nl

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?