Wat doet een wasdroger met stoomfunctie?

Wat doet een wasdroger met stoomfunctie?

Alle apparaten in ons huishouden krijgen steeds meer functies om ons leven makkelijker te maken. Daar horen wasdrogers met stoomfunctie inmiddels ook bij. De stoomfunctie van een wasdroger heeft veel voordelen en gemakken. In dit artikel bespreken we alle aspecten van wasdrogers met een stoomfunctie.

 

Voor de mensen die niet van strijken houden, is de wasdroger met stoomfunctie een goede optie. Hierdoor komt al je wasgoed namelijk vrijwel kreukvrij uit je droger. Dit werkt als volgt: aan het eind van een droogprogramma, wordt er een lichte waternevel over het wasgoed gesproeid. Door de warmte in de droger warmt deze nevel op en op deze manier ontstaat er stoom. Deze stoom zorgt ervoor dat het textiel gladder wordt en je dus minder hardnekkige kreukels in je kleding hebt.

Hoe de stoomfunctie exact werkt, verschilt per merk. In ieder geval blijft de trommel na de droogfase langer ronddraaien zodat jouw wasgoed niet in een prop opdroogt. Deze draaifase kan 15 minuten duren maar ook wel tot 2 uur oplopen.

 

In sommige gevallen wordt de stoomfunctie van de wasdroger ook wel de ‘anti-kreukfase’ genoemd. Hier kun je dus op letten wanneer je specifiek een wasdroger met deze optie zoekt.

 

Prijsverschillen

Hoe meer opties er beschikbaar zijn op je wasdroger, hoe hoger de prijs zal zijn. Toch hoef je niet per se een dure droger aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van de stoomfunctie (oftewel de anti-kreukfase).

Veel bekende wasdroger merken zoals Miele, Bosch, Samsung, Siemens en AEG houden zich bezig met de toevoeging van de stoomfunctie. Maar ook merken die in een lager prijssegment vallen, maken gebruik van deze functie. Denk hierbij aan merken zoals Zanussi, Candy en Whirlpool.

 

Stefanie Katzenbauer

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?