Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis
Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis

Door: redactie@wasmachines.nl | 19 augustus 2019 13:48
Wasmachine, Water, Pomp, Afvoerslang

De trommel van je wasmachine staat vol water. Dat is een heel vervelend probleem. Hierdoor draait je wasprogramma waarschijnlijk niet meer en het deurtje gaat ook niet meer open. Als je geen kletsnatte vloer wil, moet je dus eerst je wasmachine leeg laten lopen. Water in je wasmachine kan verschillende oorzaken hebben. We noemen er een paar en vertellen je meteen hoe je je wasmachine leeg kan laten lopen.

Pomp van de wasmachine is verstopt

Het probleem zou kunnen zijn dat de pomp van je wasmachine verstopt is. Dit komt vooral voor wanneer het rubber van je deur versleten is. Hierdoor kunnen kleine kledingstukken zoals een sok of een onderbroek onder de trommel door glippen. Probeer in dit geval de trommel een klein beetje op te tillen en te kijken of je het kledingstuk kunt zien zitten. Als dit het geval is kun je kijken of je het kledingstuk er op deze manier uit kan krijgen. Als dit gelukt is, zal het water aan het einde van een wasprogramma gewoon weer afgepompt worden.Lukt dit niet, dan moet je dichter bij de pomp komen. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Afvoer van wasmachine verstopt

Als de trommel van je wasmachine draait maar het water blijft staan, kan het zijn dat er een kledingstuk vastzit in de afvoer en daarmee de afvoer blokkeert. Om dit te controleren moet je eerst de wasmachine leeg laten lopen. Dit doe je door de wasmachine uit te schakelen en de stekker uit het stopcontact te halen. Onderaan de wasmachine bevindt zich een deksel en hieronder zit de pomp van de wasmachine. Plaats een kom voor dit deksel en leg er voor de zekerheid wat handdoeken omheen. Via deze afvoer kun je het resterende water uit je wasmachine laten lopen. Rechts van deze afvoer bevindt zich meestal de filter. Controleer of deze verstopt zit en maak zo nodig deze filter schoon.

De afvoerslang van de wasmachine werkt niet

Als je geen zichtbare verstopping van een kledingstuk kan vinden, kan het probleem bij de afvoerslang zelf liggen. Controleer of er geen knik in de afvoerslang zit. Hierdoor kan het water namelijk teruglopen in je trommel na het afpompen. Dit gebeurt ook wanneer je wasmachine te hoog staat zodat het water niet omhoog gepompt kan worden. Let er dus op dat je wasmachine niet hoger dan 1 meter en 30 centimeter staat. Zo zorg je ervoor dat je wasmachine het water het beste kan afpompen zonder dat het weer terug loopt in de trommel.

Wasmachine leeg laten lopen

Je wasmachine kun je dus op meerdere manieren leeg laten lopen. Op je wasmachine zit zelf een ‘afpomp programma’. Je kunt hiermee proberen het water in je trommel alsnog weg te pompen. Zet hiervoor het wasprogramma dat loopt eerst stop, wacht even en kies vervolgens het afpomp programma. Als dit niet werkt zul je handmatig het water uit de wasmachine moeten laten door dus de klep onderaan de wasmachine te openen zodat je bij de pomp en filter kunt komen.

Populairste wasmachines

Stefanie Katzenbauer

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?