Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis
Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis

Wasdroger op je wasmachine plaatsen

Wasdroger op je wasmachine plaatsen

Door: redactie@wasmachines.nl | 17 december 2019 13:11

Wanneer je weinig plek in de breedte, maar meer plek in de hoogte hebt, kan het fijn zijn om je droger bovenop je wasmachine te plaatsen. Hiermee bespaar je ruimte en heb je al je was gerelateerde machines op één plek staan. Je wasdroger op je wasmachine zetten: zo bouw je je eigen was-droogcombinatie. 

Wasdroogcombinatie

Je kunt natuurlijk in de winkel zelf een kant en klare wasdroogcombinatie kopen. Dit is, zoals de naam al voorspelt, een wasmachine en wasdroger in één. Je kunt daarmee dus met één apparaat zowel wasprogramma’s als droogprogramma’s draaien. Ook zijn op zulke apparaten combinatieprogramma’s mogelijk. Het nadeel van een was-droogcombinatie in een is dat je er minder wasgoed mee kunt drogen dan dat je ermee kunt wassen. De capaciteit van de droogtrommel is ongeveer de helft dan die van de wastrommel.

Droger op wasmachine plaatsen

Mocht je nu zowel een aparte droger als wasmachine hebben, dan kun je deze met redelijk gemak op elkaar plaatsen. Daarvoor moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Als je wasmachine gaat centrifugeren, dan begint deze te trillen. Je wil natuurlijk niet dat je droger van je wasmachine af trilt. Begin met zorgen dat je wasmachine waterpas staat. Zorg dat de wasmachine op een stevige, liefst harde, ondergrond staat. Plaats je de wasmachine op een zachte ondergrond zoals tapijt? Plaats dan een houten plank onder de wasmachine.

Zorg dat je wasmachine zowel in de hoogte als breedte waterpas staat. Hierdoor creëert je wasmachine minder trillingen. Om deze eventuele trillingen nog meer tegen te gaan, kun je trillingsdempers onder je apparaten plaatsen. Daarnaast zijn er ook trillingsmatten verkrijgbaar die de trillingen dempen en voor een stevigere plaatsing van je witgoedapparaten zorgt.

Stapelkit

Stap twee van het plaatsen van je droger op je wasmachine is een open deur maar moeten we toch even benoemen: zorg dat de droger niet groter is dan de wasmachine en dat de twee apparaten dus op elkaar passen en op elkaar aansluiten. Is je droger toch iets groter dan je wasmachine? Gebruik dan een tussenstuk (ook wel een stapelkit genoemd). Hiermee bevestig je de droger en wasmachine aan elkaar door het tussenstuk al dan niet op de wasmachine vast te schroeven. Er zijn vele soorten tussenstukken verkrijgbaar, onder andere universele of per merk. Bekijk dus vooraf even wat jouw wensen zijn: wil je het tussenstuk op je wasmachine vastschroeven? En wil je bijvoorbeeld een extra uitschuifdeel waarop je wasgoed kunt plaatsen?

Let erop dat je de droger altijd op de wasmachine plaatst en niet andersom. Vanwege de trillingen die de wasmachine voortbrengt, kan dit slecht aflopen.

Stefanie Katzenbauer

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?