Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis
Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis

Verstopte filter

Verstopte filter

Door: redactie@wasmachines.nl | 3 oktober 2013 00:00

Als je niet binnen de kortste keren een nieuwe wasmachine wilt kopen is het aan te raden de filter van je wasmachine regelmatig te verschonen. Het verschilt natuurlijk per wasmachine hoe vaak je je wasmachinefilter schoon moet maken, maar dit hoeft echt niet iedere weekt te gebeuren. Een paar keer per jaar volstaat normaalgesproken. 

Hoe herken ik een verstopte filter?

Als de filter verstopt is, is de kans groot dat je wasmachine begint te stinken. Deze stank wordt geproduceerd doordat er materialen in de filter gaan zitten waardoor deze verstopt raakt. Vaak zijn stof, pluizen of inhoud uit je broekzakken oorzaak van de verstopte filter. Het afvalwater kan hierdoor de afvoer niet meer bereiken, waardoor je wasmachine gaat stinken. Bij een verstopte filter heeft de wasmachine langer de tijd nodig om water af te voeren. 

Hoe ga ik te werk bij een verstopte filter?

De filterklep van je wasmachine bevindt zich meestal aan de linker of rechter voorkant van je wasmachine. Bij het schoonmaken van de filter ga je als volgt te werk: allereerst zorg je dat de wasmachine uit staat. Vervolgens plaats je een opvangbakje voor het filterdeurtje en open je dit deurtje. Je kunt de wasmachine nu aftappen. Als alle water uit de wasmachine is verdwenen, pak je de filter eruit en maakt deze schoon met een borsteltje. Het is aan te raden om ook direct het pomphuis schoon te maken. Je kunt nu de kraan weer opendraaien. 

Terugplaatsen van de filter

Als je alle bovenstaande stappen zorgvuldig hebt uitgevoerd, is de filter van je wasmachine weer brandschoon. Je kunt de wasmachine nu weer zonder problemen gebruiken, tenzij je de filter niet goed hebt teruggeplaatst. Bij het terugplaatsen van de filter op een verkeerde manier kan lekkage ontstaan .Controleer dus zorgvuldig of de filter goed en op de juiste plek zit, anders blijf je bezig. 

Mocht je er nog niet uitkomen, stel dan je vraag op ons wasmachine forum.

Claudia Visser van Wasmachines.nl

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?