Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis
Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis

Het waterpas zetten van een wasmachine

Het waterpas zetten van een wasmachine

Door: redactie@wasmachines.nl | 10 juni 2017 00:00

Je hebt een nieuwe wasmachine gekocht en als het goed is lees je dan ook direct bij thuiskomst de instructies. Het lijkt zo simpel, maar niet iedereen snapt meteen wat er bedoeld wordt met het waterpas zetten van de wasmachine. Hoe zet je een wasmachine waterpas, waar moet je op letten en hoe werkt het met een inbouw wasmachine? 

Het waterpas zetten van een wasmachine

Verstelbare pootjes

Je wasmachine staat altijd op voetjes: de verstelbare pootjes. Door de stelpoten in- of uit te draaien kan je de machine heel precies waterpas zetten zodat je machine straks niet enorm gaat bonken en trillen bij het draaien van een was. Als je wasmachine volledig waterpas staat is het draaien van een was een stuk stiller en heb je nauwelijks last van trillingen.

Mijn vloer is niet recht

Het best plaats je een wasmachine op een betonnen en rechte vloer, maar wat nou als je ondergrond niet volledig recht is? Geen nood, je kan elk pootje draaien zodat je ze ieder afzonderlijk de juiste hoogte kan geven. Neem een waterpas en leg deze bovenop de wasmachine zodat je kunt zien wanneer je de machine perfect recht blijft staan. Heb je geen waterpas in huis, dan zou je ook een knikker kunnen gebruiken natuurlijk. 

Geen pootjes onder de wasmachine

Heeft je wasmachine geen pootjes dan kan je bijvoorbeeld bierviltjes, stukjes massief rubber of stukjes hout gebruiken om de machine recht te krijgen. Let er wel op dat deze groot genoeg zijn, zodat de pootjes er niet makkelijk af kunnen schuiven.

Hoe zet in mijn inbouw wasmachine waterpas?

Stel je hebt een nieuwe inbouw wasmachine gekocht die onder het aanrecht moet staan, alleen de ruimte rondom is te klein om te kunnen bepalen of hij waterpas staat. Wat je dan kunt doen is bovenop de machine in elke hoek een knikker leggen. Knikkers zijn kleiner dan een waterpas dus waarschijnlijk passen deze nog net in de ruimte boven je wasmachine. Zodra de knikkers nog maar heel langzaam gaan rollen zit je goed.

Doe de test

Denk je dat je wasmachine nu volledig waterpas staat, draai dan de stelmoeren aan en doe de test. Stop een paar kledingstukken in de trommel en draai een programma waarbij je alleen centrifugeert. Gaat je wasmachine toch hevig trillen, dan moet je toch nog even checken of je wasmachine wel recht staat.

Belangrijk om te weten

Zorg ervoor dat je bij het waterpas zetten de stelpoten zo kort mogelijk houdt. Hoe korter ze zijn afgesteld, hoe minder trillingen. Houd het liefst een lengte van minder dan 20mm aan. Als laatste controleer je of de stelmoeren heel goed vast zitten.

Roos van Wasmachines.nl

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?