Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis
Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis

Het verschil tussen wassen op 1400 toeren en 1600 toeren

Het verschil tussen wassen op1400 toeren en 1600 toeren

Door: redactie@wasmachines.nl | 18 december 2017 00:00

Het verschil tussen wassen op1400 toeren en 1600 toeren

Het grote verschil tussen 1400 toeren en 1600 toeren is soms niet eens merkbaar, je kunt wasmachines het beste vergelijken aan de hand van het energielabel en het restvochtpercentage. Deze data geeft immers aan hoe droog je wasgoed daadwerkelijk wordt. Laat je niet zomaar verleiden tot een wasautomaat met 1600 toeren, vaak volstaat 1400 toeren uitstekend.


FABELS

FEITEN

1600 toeren is altijd beter dan 1400 toeren.

Restvochtpercentage is het daadwerkelijke resultaat.

1600 toeren is net zo goed voor kleding als 1400 toeren.

1600 toeren maakt kans op schade aan kleding groter dan 1400 toeren.

Het belangrijkste aspect: restvochtpercentage

Het restvochtpercentage geeft aan hoeveel procent vocht er overblijft in het wasgoed nadat het volledige wasprogramma heeft gedraaid, een gebruikelijk percentage schommelt zo tussen de 45 en 55 procent. Het grote probleem? Fabrikanten hebben liever niet dat je deze informatie makkelijk kan vinden. Vaak staan deze gegevens ‘verstopt’ op de website van de fabrikant.

Energielabel

Op het energielabel staat een uitgewrongen shirt met daaronder een klasse. De klasse varieert van A tot G. A staat het voor het beste resultaat. Deze gegevens kun je het beste combineren samen met het restvochtpercentage!

Een voorbeeld:

Bosch WAW32642NL

LG F4J6TM0W

9 kilogram wasmachine

9 kilogram wasautomaat

1600 toeren

1400 toeren

A label

A label

restvochtpercentage 44%

restvochtpercentage 44%

Aanschafprijs €759,-

Aanschafprijs €549,-

Bovenstaand voorbeeld geeft aan dat 1600 toeren niet altijd beter hoeft te betekenen. In dit geval loopt jouw kleding alleen maar meer kans op beschadiging in een wasmachine van 1600 toeren. Het eindresultaat is bij deze machines gelijk.
Niet onbelangrijk

Hoe lager het restvochtpercentage, des te beter. Warmtepompdrogers zijn de toekomst, het is bekend dat deze drogers veel meer tijd nodig hebben in vergelijking met een condensdroger. Komt jouw wasgoed al ‘droog’ uit de wasmachine dan hoef je dus minder lang te drogen, dit bespaart tijd en geld! Neem dit mee in je overweging bij het aanschaffen van een nieuwe wasmachine.

Ons advies

Koop geen wasmachine met 1600 toeren omdat 1600 toeren meer is, koop jouw wasmachine gebaseerd op het energielabel (het uitgewrongen shirt) en het restvochtpercentage. Neem de tijd en zoek op de website van de fabrikant naar het restvochtpercentage. Het is immers zonde als jouw mooie kleding beschadigd uit de wasmachine komt!

Uit ervaring merken wij dat veel verkopers niet lang stil staan bij het restvochtpercentage, vraag hen gerust om het voor je uit te zoeken! Zij zijn er immers voor advies!

Behoefte aan meer advies?

Stel je vraag aan onze productspecialist via Facebook of e-mail!

www.facebook.com/wasmachines.nl

david@wasmachines.nl

Populairste wasmachines

David van Wasmachines.nl

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?