Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis
Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis

Het beste wasmiddel: waspods en wascapsules

Het beste wasmiddel: waspods en wascapsules

Door: redactie@wasmachines.nl | 15 juli 2019 13:16
Wat het beste wasmiddel is, is bij iedereen anders. De een zweert bij waspoeder, de ander gebruikt alleen maar vloeibaar. Sinds een aantal jaar wordt wasmiddel steeds vaker aangeboden in capsules en pods. Handig, want dat scheelt geknoei en je weet zeker dat je niet te veel wasmiddel gebruikt. Hier lees je meer over waspods en wascapsules. 

Capsules en pods: de voordelen 

  • Altijd de juiste dosering 
  • Heel effectief, vooral voor witte was 
  • Minder vaak allergische reacties 
  • Geen vuile handen 
  • Geen geknoei met flessen wasmiddel of pakken waspoeder
  • Je hebt minder nodig, omdat het geconcentreerd is

Wat zijn wascapsules/waspods? 

Capsules en pods zijn kleine zakjes gevuld met wasmiddel. Je stopt ze rechtstreeks in de trommel van je wasmachine. Het materiaal waarvan het zakje gemaakt is, is oplosbaar in water. Tijdens het wassen wordt het wasmiddel gelijkmatig vrijgegeven. Wanneer je wast met pods, weet je ook zeker dat je de juiste dosering gebruikt. Ze zijn dus heel handig. In gebruik. 

Waspods: zo werken ze 

We zeiden het hierboven al: het zijn eigenlijk een soort bolletjes met een wasmiddel erin. Het omhulsel lost op in water. Je doet een capsule of waspod bij je wasgoed in de trommel. Wanneer de wascyclus begint, ‘smelt’ het zakje. Het gebruikte materiaal is zo goed oplosbaar, dat er geen restjes in je kleding blijven zitten. 

Hebben waspods ook nadelen? 

Hoewel pods heel handig zijn, hebben ze ook een paar nadelen. Het wasmiddel kan wat agressiever zijn dan normaal wasmiddel. Hierdoor kunnen kleuren sneller vervagen. Vooral zwarte kleding wordt wat sneller grijs. Ook zijn wascapsules duurder dan gewoon wasmiddel. Wel is het zo dat je met pods geen wasmiddel verspilt; je hebt immers meteen de juiste dosering in handen. Dat is ook een nadeel: omdat je niet kunt variëren met deze dosering, zijn pods minder geschikt voor kleine wasjes. In verhouding tot de hoeveelheid was zit er dan te veel wasmiddel in. 
Redactie Wasmachines.nl

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?