Dit moet je weten over een wasdroger met een slang

Dit moet je weten over een wasdroger met een slang

Door: redactie@wasmachines.nl | 20 augustus 2020 09:11

Heeft jouw wasdroger een slang, maar heb je eigenlijk geen idee waar die voor dient? Of overweeg je een wasdroger te kopen waar een slang aan vast zit maar vraag je je af of je deze wel kunt vervangen? Dan is dit artikel voor jou. Hierin bespreken we namelijk alles wat je moet weten over de zogenaamde ‘afvoerdroger’.

 

Een afvoerdroger is een van de drie drogersoorten. Wat de afvoerdroger onderscheidt van bijvoorbeeld de condensdroger of de warmtepompdroger, is dat er een afvoerslang aan vast zit. Deze slang is bedoeld om het opgevangen water uit jouw natte was, naar buiten af te voeren. Je kunt deze slang dus op meerdere manieren het water laten afvoeren: door hem in een rioleringsafvoer te hangen, hem via een gat in de muur naar buiten te begeleiden of door de slang simpelweg uit een raam te hangen. Dit betekent natuurlijk wel dat de afvoerdroger met slang op een plek in huis moet staan, waar een van de bovengenoemde drie opties mogelijk is.

 

Slang vervangen van afvoerdroger

Voor veel merken afvoerdrogers zijn speciale slangen te koop. Deze kun je dus makkelijk zelf aanschaffen wanneer jouw slang aan vervanging toe is. Ook zijn er universele slangen te koop die op de meeste wasdrogers met een afvoerslang passen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het natuurlijk wel aan te raden om een slang te kopen waarbij specifiek vermeld staat dat deze compatibel is met jouw soort wasdroger.

Energiezuinige optie

Over het algemeen gebruikt een afvoerwasdroger ongeveer even veel energie als een condensdroger. De meest energiezuinige optie van de drie is de warmtepompdroger. Deze zijn over het algemeen wel duurder in de aanschaf maar betalen zich uiteindelijk wel terug op de energierekening. Afvoerdrogers worden namelijk steeds minder verkocht, waardoor de uiteindelijke keuze dus zal gaan tussen een condensdroger en een warmtepompdroger.

 

Stefanie Katzenbauer

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?