Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis
Prijsrange
Wis
Best Reviewed
Wis
Wasresultaat
Wis

Beste wasmachine

Beste wasmachine

De beste wasmachine en de beste koop wasmachine, welke zijn dat? De Consumentenbond en andere consumentenorganisaties en prijsvergelijkers in binnen- en buitenland testen dit regelmatig. Hieronder vind je een overzicht van de Top 10 beste wasmachines van de afgelopen jaar samengesteld uit de testen van diverse consumentenorganisaties en klantenreviews. 

Ook een droger kopen? Bekijk onze Top 10 beste wasdrogers.  

 

Beste wasmachine 2020 top 10

Er zit verschil in best geteste wasmachines en beste koop wasmachines. Bij de beste koop draait het om de prijs- kwaliteitverhouding. Maar om de "titel" best geteste wasmachine te ontvangen, moet de machine toch wel uitblinken in alle testresultaten zoals o.a. beste wasresultaat, zuinig wassen en natuurlijk alle extra mogelijke functies die je het wassen meer dan handig maken. Koop je een wasmachine die goed uit de testen komt en goed beoordeeld wordt, dan betaal je vaak wel wat meer geld, maar door de de goede resultaten en de mogelijke besparingen op water- en energiekosten valt het uiteindelijke prijsverschil vaak te verwaarlozen.

 

1. AEG L6FBSPEED

De AEG L6FBSPEED is al sinds hij een jaar geleden uitkwam een van de populairste wasmachines in Nederland. Hij is namelijk erg zuinig en heeft veel functies, en dat voor een schappelijke prijs. Enkele andere voordelen zijn: 

- A+++ -20% energieklasse
- 8kg vulgewicht
- Zeer laag energiegebruik bij katoenprogramma
- Prijs-kwaliteitverhouding

 

2. Miele WCI 330 XL

De Miele WCI 330 XL komt dit jaar onder andere als beste getest uit de test van de Consumentenbond. Hij is er in verschillende versies, zoals met een waterproofsysteem (WPS) of zonder. Enkele grote voordelen van de Miele WCI 330 XL zijn:

- Zuinig met water
- Centrifugeert goed
- Deur kan ver open
- Pluizenfilter is makkelijk schoon te maken
- Duidelijke handleiding

 

 

3. Siemens WMN16T3471

De Siemens WM14T6H6NL is een zeer goede wasmachine voor gemiddelde huishoudens, en  heeft bovendien een erg fijne prijs. De wasmachine heeft een vulgewicht van 8KG en draait op 1400 toeren. Qua functies is hij niet zo heel speciaal, maar de wasprogramma's zijn erg goed. Enkele andere voordelen zijn: 

- Flinke trommel van 8 kilogram
- Handige bediening via app
- Supersnel katoenwasprogramma

4. Siemens WM16T46CFG

De Siemens WM16T46CFG is een grote wasmachine voor huishoudens die een flinke berg wasgoed hebben. De prijs is prima, hij een groot LED-display en je kunt er vooral heel veel kleding in kwijt. Een aantal zeer positieve punten van deze wasmachine zijn:

- Zeer stille motor
- Supersnel programma
- Schoon wassen

5. Whirlpool FSCR 70410

De Whirlpool FSCR 70410 komt als beste koop uit de test van de COnsumentenbond als het gaat om wasmachines voor huishoudens tot vier personen. Het startuitstel op het display en het doseeradvies zijn fijne toegoevingen. Andere grote voordelen zijn: 

- Zuinig programma voor katoen
- Goede resultaten bij synthetische stoffen
- Koolborstelloze motor
- Beste Koop

6. Bosch WAB28262NL

De Bosch WAB28262NL is een van de goedkopere wasmachines in deze lijst, en de prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed. Het is niet de zuinigste of stilste wasmachine die je kunt kopen, maar vooral handig als je snel een nieuwe nodig hebt. Voordelen van deze wasmachine zijn: 

- Resttijdindicatie
- Aanpasbare centrifugesnelheid
- Prijs-kwaliteitverhouding

7. Miele WDB030 WCS Eco

De Miele WDB 030 WCS is Best Getest geweest door de Consumentenbond, en niet voor niets. Hij is niet zo uitgebreid als zijn grote broer die ook in deze lijst staat, maar er zijn nog genoeg positieve punten te noemen. Enkele daarvan zijn: 

- Snel wasprogramma voor minder vuile was
- Goed wasprogramma voor delicate kleding
- Waterdichte kleding blijft waterdicht
- Best Getest

8. Samsung WW8BM642OBW

De Samsung WW8BM642OBW is een wasmachine die behoort tot de QuickDrive-serie. De achterkant van de trommel beweegt, zodat de was ook meer beweegt. De wasmachine is te bedienen met een app, waar je ook informatie over wasprogramma's en probleemoplossingen krijgt. Positief aan deze wasmachine is:

- Grote vulopening
- Centrifugeert goed
- Snel katoenprogramma
- Lade voor wasmiddel is fijn in gebruik

9. Indesit IWC 51451 EU

Als je het hebt over een goede prijs-kwaliteitverhouding, dan kan je niet om deze Indesit IWC 51451 heen. Voor nog geen 300 euro heb je een apparaat dat bijna niet hoeft onder te doen voor de duurdere modellen in deze lijst. Een echt koopje! 

- Bespaarprogramma' s voor zowel tijd als water/energie
- Speciaal programma voor Outdoor
- Goedkoop

10. Beko WTV 7812 BS

De Beko WTV 7812 BS is een relatief goedkope wasmachine met flink wat handige functies. Hij is zeer zuinig voor deze prijsklasse, en er zijn nog wel wat dingen waardoor deze wasmachine in de top 10 staat, bijvoorbeeld: 

- A+++ energieklasse
- 7kg vulgewicht
- Variërende wasladingen
- Prijs-kwaliteitverhouding

Wastips

 

Veel mensen hechten waarde aan een oordeel van een testorganisatie, anderen weer van het oordeel van de gebruikers, oftewel de consument zelf. Van beiden vindt u hier de beoordelingen en u vindt hier ook informatie en tips voor schoner en zuiniger wassen. In dit artikel delen we een aantal van onze best bewaarde wastips voor uw was en wasmachine.

 

In elk huishouden is wel een wasmachine aanwezig. Maar niet iedereen weet bijvoorbeeld dat kleren het beste kreukvrij blijven als je met een lager toerental centrifugeert. Ook weten maar weinig mensen dat je met een verkort wasprogramma nauwelijks energie en water bespaart! Het meest bespaar je aan energie en water door met een maximaal gevulde trommel op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen.

 

Best gelezen artikelen

Wasmachines.nl staat boordevol met handige tips over wassen en drogen. Dit zijn de bestgelezen artikelen: 

Wassen met een volle trommel

Uit eigen onderzoek is gebleken dat consumenten bijna nooit hun wasmachine tot de maximale capaciteit vullen. Bij de katoenwas wordt de wasmachine gemiddeld maar voor 80% gevuld. Maar hoe schoon wassen wasmachines eigenlijk bij een gedeeltelijk gevulde wastrommel? En wat zijn de gevolgen voor het water- en stroomverbruik wanneer je wast met een gedeeltelijk gevulde wastrommel?

 

De consumentenbond voert ook onderzoeken uit hoeveel water en stroom wasmachines verbruiken bij een katoenwas van 40 °C met een volledig en met een gedeeltelijk gevulde trommel. Uit de test van de Consumentenbond naar de beste wasmachine op het gebied van zuinig en schoon wassen zijn veel interessante resultaten naar voren gekomen. De meest opvallende zijn:

* Hoe voller de trommel van de wasmachine, des te minder stroom er per kilo was wordt verbruikt. 
* Ook het waterverbruik is lager per kilo was wanneer de vulcapaciteit van een trommel volledig wordt benut. 
* Hoe voller de trommel, hoe schoner de was uit de wasmachine komt.

 

Tips voor beter onderhoud van uw wasmachine

Goed en regelmatig onderhoud van uw wasmachine is belangrijk. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur van uw wasmachine, maar ook voor een schonere was. Draai bijvoorbeeld eens in de maand een wasprogramma op 90ºC. Dit gaat schimmelvorming in de trommel  tegen waardoor vervelende vlekken in de was worden voorkomen.

Hoe worden wasmachines getest

Graag laten wij u zien hoe door o.a. de Consumentenbond wasmachines worden getest. Hiermee krijgt u een beter beeld van de test en kunt u zo beoordelen of u waarde hect aan het oordeel van dit soort test organisaties.

 

Op de hoogte blijven en/of dit bericht aanraden?